Kategorie

Prohlédnuté produkty

NAGA BLACK - 10 ks

DS2519

C. chinense, 600.000 - 1.200.000 SHU

Nedostupné

39,50 Kč

Přidat do seznamu přání

Jedna z nejostřejších chilli v našich degustacích. V etstech na HPL chromatografii dosáhla hodnotu přesahující 1.000.000 SHU. A poznat to skutečně na ostrosti, stačí si otřít trochu šťáva o jazyk. Výborný výnos, vhodná i pro pěstování v truhlících. Oproti odrůdě BHUT JOLOKIA CHOCOLATE jsou plody širší, větší, s ostrými hranami.

Všechna semen chilli pěstujeme v techické izolaci, která brání cizosprášení hmyzem. Snažíme se, aby semena chilli, která od nás dostanete byla maximálně odrůdově čistá.

Upozornění: výše uvedené papriky jsou skutečně pálivé. Silně pálí šťáva, hlavně placenta a žilky, ale i semena. Dávejte velký pozor při manipulaci se semeny i s plody. Pro jistotu používejte gumové rukavice. Šťáva z plodů může způsobit podráždění kůže, nesahejte si rukama do očí. Zabraňte styku plodů i semen s dětmi. Upozorněte na tyto skutečnosti i ty, kterým v době vegetace plody poskytnete.

Rostlina papriky capsaicin prakticky neobsahuje. Proto je manipulace s rostlinami i neporušenými plody poměrně bezpečná.

Capsaicin nepůsobí žádné popálení, pouze se váže na receptory bolesti ve vašich ústech, žaludku, nose... Váš mozek toto podráždění vyhodnotí jako bolest a aktivuje obranné mechanismy - pocení a slzení s cílem "agresora" vyplavit.

Nejjednodušším opatřením při problémech je mléko a mléčné výrobky. Bílkovina casein, kterou obsahují, ruší vazbu mezi capsaicinem a receptory bolesti.

30 dalších produktů ve stejné kategorii: