Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Více informací.
 

Kategorie

Ačokča Je zde 1 produkt.

Latinsky: Cyclanthera pedata
Slovensky: Ačokča

Ačokča - tzv. Okurko-paprika. Rostlinu lze pěstovat všude tam, kde se daří melounům, okurkám a tykvím. Jde o liánu, která potřebuje pro svůj růst dostatečně vysokou oporu a hodně místa, bohatě se větví. Dorůstá až 8 metrů výšky. Doporučujeme zaštipovat při 2 m výšky pro podpoření většího výnosu. Plody obsahují pro lidské zdraví důležité hořčiny a dále beta karoten, vitaminy C, B1 a B2.

Konzumace malých čerstvých plodů napomáhá metabolismu cukrů a zlepšuje psychickou pohodu. Mladé plody se dají jíst i se semeny, zatímco ze starších plodů je už musíte odstranit. Ačokču je možné plnit mletým masem, sýrem, dusit, zapékat, přidávat do salátů a polévek. Ideální je sterilovaná ve sladkokyselém nálevu.

spon: 60 x 40 cm
HTS 75 - 80 g

Více informací
Zobrazeno 1 – 1 z 1 položky

Články

Pozor Adéla!

Pozor Adéla!

… nic jiného mne nenapadá, když vidím rozrůstající se rostliny ačokči u nás ve fóliovníku. Jednou týdně musím vzít nůžky a osvobodit papriky a...
Přečíst dál
pf 2017

pf 2017

I když je zpočátku růžový keř nevzhledný a trnitý. Můžete se spolehnout. Růže určitě rozkvetou. Přejeme Vám, aby se ten rok 2017 pro...
Přečíst dál
Ačokča nebo okurkopaprika?

Ačokča nebo okurkopaprika?

Jsou zeleniny, které získají nálepku výjimečnosti až kuriozity, mnohokrát neprávem. Ačokča (Cyclanthera pedata) získala takto označení...
Přečíst dál