Kategorie

Kadeřávek Počet produktů: 5

Latinsky: Brassica oleracea L. var. Acephala
Slovensky: Kel kučeravý 

Kadeřávek je listová zelenina s vysokými výnosy zkadeřených listů, které mají obdobné využití jako kapusta. Používají se v syrovém stavu, jako dekorace pokrmů nebo v kuchyňské úpravě jako kapusta. Může být zvlášť v zimních měsících významným zdrojem vitamínu C. Svými nároky je blízká ostatním košťálovinám. Vyséváme v

květnu až v červnu přímo na záhon ve sponu 50 - 60 x 50 cm. Sklízíme postupně listy od října po celou zimu. Můžeme také vysévat v únoru - březnu na předpěstování sadby s výsadbou v dubnu.  

Hnojení:chlévským hnojem 40 - 60 t /ha
 N 130 kg / ha
 P 36 kg P2O5 / ha
 K 133 kg K2O / ha
HTS2,8 - 3,3 g
v 1 g300 - 350 semen

PŘEHLED TERMÍNŮ VÝSEVU, VÝSADBY A SKLIZNĚ

  IIIIIIIVVVIVIIVIIIIXXXIXII

Kadet

Winterbor F1

Směs barev

výsev            
sklizeň            

 

 

 

Více informací
Zobrazeno 1 – 5 z 5 položek

Články

Kadeřávek a "toskánská kapusta"

Kadeřávek a "toskánská kapusta"

Nastává zima, období na čerstvou zeleninu chudé. Ve sklepě zůstává jen mrkev, petržel a zelí. Pro čerstvou zeleninu musíte do obchodů, navíc je...
Přečíst dál
Kadeřávek po celý rok

Kadeřávek po celý rok

Moc jsem mu nepřišel na chuť. Dospělé listy kadeřávku jsou na můj vkus moc tuhé a nevím, jak je upravit. Určitě se dají mírně podusit, orestovat....
Přečíst dál