Latinsky: Brassica oleracea L. var. Acephala
Slovensky: Kel kučeravý
Kadeřávek je listová zelenina s vysokými výnosy zkadeřených listů, které mají obdobné využití jako kapusta. Používají se v syrovém stavu, jako dekorace pokrmů nebo v kuchyňské úpravě jako kapusta. Může být zvlášť v zimních měsících významným zdrojem vitamínu C. Svými nároky je blízká ostatním košťálovinám. Vyséváme v
květnu až v červnu přímo na záhon ve sponu 50 - 60 x 50 cm. Sklízíme postupně listy od října po celou zimu. Můžeme také vysévat v únoru - březnu na předpěstování sadby s výsadbou v dubnu.
Hnojení: | chlévským hnojem 40 - 60 t /ha |
N 130 kg / ha | |
P 36 kg P2O5 / ha | |
K 133 kg K2O / ha | |
HTS | 2,8 - 3,3 g |
v 1 g | 300 - 350 semen |
I | II | III | IV | V | VI | VII | VIII | IX | X | XI | XII | ||
Kadet Winterbor F1 Směs barev | výsev | ||||||||||||
sklizeň |
tradiční italská listová kapusta -, jedlá i okrasná, mrazuvzdorná
velmi dekorativní vzhled, bohatý na vitamíny