Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Více informací.
 

Kategorie

Kadeřávek Počet produktů: 5

Latinsky: Brassica oleracea L. var. Acephala
Slovensky: Kel kučeravý 

Kadeřávek je listová zelenina s vysokými výnosy zkadeřených listů, které mají obdobné využití jako kapusta. Používají se v syrovém stavu, jako dekorace pokrmů nebo v kuchyňské úpravě jako kapusta. Může být zvlášť v zimních měsících významným zdrojem vitamínu C. Svými nároky je blízká ostatním košťálovinám. Vyséváme v

květnu až v červnu přímo na záhon ve sponu 50 - 60 x 50 cm. Sklízíme postupně listy od října po celou zimu. Můžeme také vysévat v únoru - březnu na předpěstování sadby s výsadbou v dubnu.  

Hnojení:chlévským hnojem 40 - 60 t /ha
 N 130 kg / ha
 P 36 kg P2O5 / ha
 K 133 kg K2O / ha
HTS2,8 - 3,3 g
v 1 g300 - 350 semen

PŘEHLED TERMÍNŮ VÝSEVU, VÝSADBY A SKLIZNĚ

  IIIIIIIVVVIVIIVIIIIXXXIXII

Kadet

Winterbor F1

Směs barev

výsev            
sklizeň            

 

 

 

Více informací
Zobrazeno 1 – 5 z 5 položek

Články

Kadeřávek po celý rok

Kadeřávek po celý rok

Moc jsem mu nepřišel na chuť. Dospělé listy kadeřávku jsou na můj vkus moc tuhé a nevím, jak je upravit. Určitě se dají mírně podusit, orestovat....
Přečíst dál
Kadeřávek - netradiční košťálová zelenina

Kadeřávek - netradiční košťálová zelenina

V létě je často zeleniny nadbytek. Pak přijde zima a nám zůstane ve sklepě pouze kysané zelí. Jsou ale zeleniny, které můžeme sklidit čerstvé i v...
Přečíst dál