Kategorie

Endivie (štěrbák) Počet produktů: 2

Latinsky: Cichorium endivia L.
Slovensky: Čakanka štrbáková

V našich podmínkách je pěstována endivie kadeřavá. V Itálii je považována za nezbytný doplněk každého zeleninového salátu, zvláště proto, že díky obsahu intybinu povzbuzuje chuť k jídlu. Všechny endivie vytváří velké hlávky, které stále houstnou a vnitřní část je proto vybělena a je nejlahodnější. Rostlina je bohatá na obsah minerálních látek.


Obdobně jako ostatní saláty a čekanky, potřebuje endivie hlubokou a propustnou humózní půdu, dobře zásobenou živinami, nejlépe z kompostů. Štěrbák je rostlinou krátkého dne, vyséváme jej od 15. června do začátku července. Výsevy provedené před 15. červnem často vybíhají do květu, pozdější nestačí narůst.

HTS    1,2 – 1,5 g
spon         30 x 35 cm

 

 

kultura

výsev

výsadba

dnů

spon cm

ENDIVIE

podzimní

15.6.-10.7.

10.7.- 1.8.

90-110

35x35

 

Více informací
Zobrazeno 1 – 2 z 2 položek

Články

Endivie - štěrbák

Endivie - štěrbák

U nás se s ní zatím setkáme málokdy. Štěrbák zahradní neboli endivie (Cichorium endivia) je příbuzný čekanky s listy podobnými salátu. Národy jižní...
Přečíst dál