Latinsky: Anethum graveolens
Slovensky: Kopor voňavý
Kopr je na pěstování nenáročná aromatická zelenina, mnohokrát se na zahrádce množící samovýsevem. Vyhovují mu hlinité, propustné a lehčí půdy s dostatečnou zásobou živin. Nesnáší půdy těžké a zamokřené, ani suché polohy a kamenité půdy. Je citlivý na hnojiva obsahující chlór. Vyžaduje včasný výsev do řádků 20 cm
vzdálených. Vyséváme nahusto. Na zeleno sklízíme do svazečků 15 až 20 cm vysokou mladou nať, ke konzervování sklízíme nať ve fázi prodlužovacího růstu. Můžeme sklízet až do doby květu. Výborně se suší.
HTS | 1,8 g |
v 1 g | 500 - 600 semen |
na 10 m2 přímého výsevu 10 - 15 g osiva |
|
| I | II | III | IV | V | VI | VII | VIII | IX | X | XI | XII |
HANÁK MAMUT | výsev | ||||||||||||
sklizeň | |||||||||||||
COMPACT | výsev | ||||||||||||
sklizeň |
Výnosný, bujně rostoucí kopr s vysokou odolností k vybíhání do květu.