Kategorie

Begónie - voskovka Je zde 1 produkt.

Latinsky: Begonia semperflorens LINK et OTTO
Slovensky: Begónia vždykvitnúca

Begónie - Voskovka oblíbená letnička pro rozsáhlejší kobercové ornamentální výsadby, na hroby, ale i do truhlíků. Vyznačují se nenáročností při pěstování a odolností k vysokým teplotám a přímému slunci. Osivo je peletováno. Pelety begónií vyséváme do kvalitního výsevního substrátu, nezasypáváme. Pelety musí být několikrát lehce zality, jen tak prasknou. Semeno se uvolní a může bez problémů vyklíčit.

Jinak semeno zůstane uvězněno v peletě. Výsev důkladně přikryjeme na prvních cca 10 dní igelitem nebo tabulkou skla, abychom zajistili klíčencům vysokou vzdušnou vlhkost. Osetou nádobu umístíme na světlo do prostoru s teplotou 22 – 24 °C. Po vyklíčení rostlinek teplotu snížíme na 16 - 18 °C a zároveň snižujeme i vzdušnou vlhkost. Rostliny přepícháme, zaléváme dle potřeby a mírně přistíníme. Později začínáme rostliny přihnojovat. Z chorob se může vyskytnout padlí a plíseň šedá. Včasné použití dostupných pesticidů zcela vyřeší tyto problémy. Pravidelně zaléváme a jednou týdně hnojíme.

výsevleden až únor, skleník, 22 – 2°C                                              
předpěstování, přepichováníúnor až březen, 16 – 18 °C
výsadbakvěten až červen, 30 rostlin na m2
kveteníčerven – říjen

  

Více informací
Zobrazeno 1 – 1 z 1 položky

Články

Begónie voskovky

Begónie voskovky

Begonia semperflorens Ledovky, voskovy… pod různými názvy jsou skryty ty samé oblíbené květiny na ornamentální výsadby do parků nebo měst....
Přečíst dál