Kategorie

Tymián obecný Počet produktů: 2

Latinsky: Thymus vulgaris L.
Slovensky: Dúška tymiánová

Tymián je nízký rozvětvený polokeř s protistojnými čárkovitými listy. Sklízíme nať na počátku kvetení a sušíme při teplotě do 35°C. Jako koření se přidává do polévek, omáček a k přípravě uzenin a ryb. Podporuje a upravuje trávení.

 

počet semen v gramu3 000 
výsevbřezen – duben; skleník; 18°C
výsadbakvěten – červen ve sponu 20 x 20 cm
sklizeň natěčervenec – srpen
Více informací
Zobrazeno 1 – 2 z 2 položek

Články

Tymián a mateřídouška - bratr a sestra

Tymián a mateřídouška - bratr a sestra

Čerstvé i sušené listy tymiánu (Thymus vulgaris) byly známy jako koření i lék už od starověku, staří Římané podávali tymián pro svůj posilující...
Přečíst dál