Kategorie

Prohlédnuté produkty

ROCOTO ORANGE - 10 ks

DS2603

Capsicum pubescens  30.000 - 80.000 SHU

Nedostupné

39,50 Kč

Přidat do seznamu přání

Oranžová forma známé papričky ROCOTO původem z Peru. Plod je kulovitý o průměru 7-10 cm, se silnou dužnatou stěnou. dužina je šťavnatá, středně pálivá.

Odrůdy ROCOTO patří k druhu Capsicum pubescens - vyznačují se vyšší rostlinou s delšími internodii, listy i stonky jsou jemně chlupaté. Typický paprikový květ je tmavě modrý, s modrými tyčinkami. Nezaměnitelným znakem Capsicum pubescens jsou černá semena.

V porovnání s ostatními paprikami je tato skupina odrůd odolnější k nižším teplotám, pochází z vyšších poloh Peru. Neznamená to, že by snesly mráz, pouze lépe rostou i na podzim, při poklesu teplot, které již jiným druhům z rodu Capsicum nesvědčí. 

Papriky ROCOTO mají ale u nás problém s nasazováním plodů - většinou nasazují až koncem léta a mnoho plodů do botanické zralosti nedozraje. Tuto zkušenost máme i my, získat semena z těchto paprik je u nás značně problematické. V literatuře se uvádí, že C. pubescens potřebuje nižší noční teploty pro nasazení plodů, respektive velký rozdíl mezi denními i nočními teplotami. I z našich zkušeností někdy papriky nasadí několik plodů hned na jaře, ještě jako mladé rostliny po výsadbě. Pak mají pauzu a nasazují až v srpnu.

30 dalších produktů ve stejné kategorii: