Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Více informací.
 

Kategorie

Fenykl řapíkatý Je zde 1 produkt.

Latinsky: Foeniculum vulgare
Slovensky: Fenikel obyčajný

Fenykl je u nás zatím málo rozšířená zelenina, která vyniká svou výraznou, aromatickou chutí. Je nenáročný na teplotu, optimální teplota je okolo 16-20 °C. Teploty nad 24 °C a pod 7 °C brzdí růst,při mrazech pod -3 °C dochází k poškození.

Půdy vyžaduje hluboké. Je náročná na vláhu - při nedostatku vody jsou konzumní části tvrdší, méně šťavnaté a zvyšuje se i riziko k vybíhání. Na předplodiny není náročný, je však vhodné nezařazovat ho po kořenových zeleninách z důvodu nebezpečí napadení kořemorkou fialovou.
Pěstuje se z přímého výsevu od června do poloviny srpna , je možné použít i výsadbu sadby. Předpěstování sadby trvá 30-45 dní, vhodné teploty pro předpěstování jsou 15-20 °C. Fenykl pěstujeme ve sponu 0,4-0,5 x 0,2-0,3 m. Při výsadbě je třeba dát pozor na "utopení" sazenic, které může mít za následek vytváření protáhlé "hlízy". V průběhu pěstování se plečkuje a zavlažuje. Sklizeň je od srpna do října.  

HTS4 - 6 g
v 1 g160 - 250 semen
Více informací
Zobrazeno 1 – 1 z 1 položky

Články

SATELIT - francouzský bratr fazolky GUSTY

SATELIT - francouzský bratr fazolky GUSTY

Keříčkové fazolky GUSTY si za poslední roky našly na českých zahrádkách svoje místo. Snad nebude prozrazením obchodního tajemství to, že se jich...
Přečíst dál
Fenykl řapíkatý

Fenykl řapíkatý

Fenykl je nejznámější jako koření do červené řepy a do dětských čajíčků. Znáte ale národní jídlo Italů – fenykl řapíkatý, nazývaný také sladký? Od...
Přečíst dál