Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Více informací.
 

BHUT JOLOKIA CHOCOLATE - 10 ks

DS2546

C. chinense, 650.000 - 1.100.000 SHU

Skladem

39,50 Kč s DPH

Přidat do seznamu přání

 

Čokoládově hnědá varianta odrůdy BHUT JOLOKIA. Skutečně ostrá. Plody jsou tenkostěnné, větší, zrají z tmavě zelené do temně hnědé až černé barvy. "Degustátoří" - návštěvníci naší ochutnávka na Flóře v Olomouci ji hodnotili jako ostřejší než klasickou červenou BHUT JOLOKII. Má skutečně chuť a půlivost, která "řeže". Výborná na vyluhování v olivovém oleji a pak "používání po kapkáchj" do vaření. Perfektní do "skutečně ďábelských omáček".

 

Upozornění:výše uvedené papriky jsou skutečně pálivé. Silně pálí šťáva, hlavně placenta a žilky, ale i semena. Dávejte velký pozor při manipulaci se semeny i s plody. Pro jistotu používejte gumové rukavice. Šťáva z plodů může způsobit podráždění kůže, nesahejte si rukama do očí. Zabraňte styku plodů i semen s dětmi. Upozorněte na tyto skutečnosti i ty, kterým v době vegetace plody poskytnete.

Rostlina papriky capsaicin prakticky neobsahuje. Proto je manipulace s rostlinami i neporušenými plody poměrně bezpečná.

Capsaicin nepůsobí žádné popálení, pouze se váže na receptory bolesti ve vašich ústech, žaludku, nose... Váš mozek toto podráždění vyhodnotí jako bolest a aktivuje obranné mechanismy - pocení a slzení s cílem "agresora" vyplavit.

Nejjednodušším opatřením při problémech je mléko a mléčné výrobky. Bílkovina casein, které obsahují, ruší vazbu mezi capsaicinem a receptory bolesti.

30 dalších produktů ve stejné kategorii: