Kategorie

Prohlédnuté produkty

BAHMANIAN GOAT - 10 ks

DS2467

C. chinense, 300.000 - 650.000 SHU

Skladem

45,30 Kč

Přidat do seznamu přání

V naší nabídce najdete chilli s plody žlutými, žluto oranžovými i růžovými. Odrůda BAHMANIAN GOAT je ale jiná – její plody jsou růžově oranžové, mají barvu, která se těžko popisuje. Při různé intenzitě osvětlení se plod vybarvuje více do růžova, nebo více do oranžova. Podívejte se na fotky, kde jsme plody naschvál nafotili s odrůdami NUMEX SUAVE OARNGE a GIANT WHITE HABANERO. Plod je zprohýbaný, 4- 5 cm dlouhý a 4 cm široký. Některé plody mají „ocásek“ typický pro Trinidad Sorpion. Překvapení přichází i po rozříznutí, vnitřek plodu je bělavý, v barvě pro chilli velice netypické. Vůně i chuť jsou výrazné, s ovocnými tóny. Musíte počítat s vyšší pálivostí.

Plody BAHMANIAN GOAT dosahují pálivosti 350.000 – 650.000 SHU (dle podmínek pěstování) a jsou ostřejší než klasické Habanero. V roce 2014 měli plody v testech, které jsme dělali dokonce hodnotu 800.000 SHU při přesných rozborech na HPL chromatografii.

Odrůda pochází z Karibiku, už její název odkazuje na Bahamy jako zemi původu. Je poměrně vzácná, má ale všechny předpoklady pro rozšíření – výrazná barva, aromatická chuť, vysoký výnos. Při pěstování ve skleníku dosahují rostliny výšku 100 – 120 cm. Osvědčila se nám ale při pěstování v samozavlažovacích truhlících. Zde dorůstá do výšky pouze 40 cm, roste kompaktně a má vynikající násadu a výborný výnos.

30 dalších produktů ve stejné kategorii: