Kategorie

Prohlédnuté produkty

BRESKO F1 - 60 s

DS3528

Kulatá salátová řepa krásného vybarvení a výtečné chuti, vysoký výnos

25,10 Kč

Přidat do seznamu přání

BRESKO F1 je kulatá salátová řepa s výborným vybarvením i chutí a s vysokým výnosem. Pochází ze stejné holandské šlechtitelské dílny jako její oblíbení sourozenci PABLO F1 a BORO F1. PABLO F1 má menší bulvy, které zakulacuje již jako velmi mladé. Tento hybrid je oblíben mezi profesionálními pěstiteli, kteří dodávají bulvičky do obchodů, kde je požadována menší velikost. BORO F1 je "větší bratr" s mohutnější kořenovou soustavou a vyšším výnosem.

Dlouho jsem si myslel, že nám tyto dva hybridy v sortimentu stačí. Pro jistotu jsem ale hybrid BRESKO F1 zařadil do pokusů v roce 2021 i v roce 2022. A nedá mi to, nenabídnout jeho osivo i vám. Má ještě bujnější růst než BORO F1, snáší i sušší podmínky. Z dubnových výsevů BRESkO F1 dorůstá do skutečně "velké řepy", můžete jej sklízet ale již v průběhu léta, v červenci a v srpnu. A navíc - z červencových výsevů, pokud má dost vláhy, naroste do podzimu do plnohodnotných bulev - úplně spolehlivě. 

Osivo je obrušované tak, aby zůstaly v klubíčku jedno, maximálně dvě semena. Vysévejte na vzdálenost 5 - 7 cm v řádku, abyste již nemuseli jednotit. Nebojte se toho, když někdy vyrostou dvě rostlinky vedle sebe, ony si obvykle v řádku "udělají místo"- vykloní se do boků. 

18 dalších produktů ve stejné kategorii: