žluté biftekové rajče

U nás jsme zvyklí na středně velká rajčata o váze 80 – 100 gramů, 2 – 3 komorová, se značným procentem šťávy v plodu. Stačí ale zajet o pár set kilometrů jižněji a charakter „typického“ rajčete se mění. Rajčata „rostou“. Aby se daly prodat na trhu, musí mít alespoň 200 gramů, jsou vícekomorová, mění se jejich koenzistence a snižuje obsah šťávy.

PINEAPPLE TOMATONa cestách a pobytech v zahraničí si i nejeden Čech tyto odrůdy oblíbil. Bifteková rajčata si našla cestu i do českých zahrádek. Až dosud byla pouze červená, zastoupená odrůdami BEEFMASTER F1 a HOMESTEAD. Bifteková rajčata jsou ale i žlutá, zelená či hnědá. Odrůda GERMAN GOLD, označována jako ananasové rajče, je na řezu žlutá s červeným žíháním.

Letošní novinkou je odrůda YELLOW GAZI RIBBED F1, žluté biftekové rajče. Vícekomorové plody dorůstají hmotnosti 400 – 500 gramů. Jsou ploše kulovité, žebernaté, po vyzrání jasně žluté s výbornou chutí. Dužina je máslovité koenzistence s nižším obsahem šťávy. Odrůda je vhodná pro polní pěstování i fóliové kryty.

YELLOW GAZI RIBBED

BEEFMASTER VFN F1 je  beefsteakové MAXI rajče s atraktivními obřími plody dosahujícími hmotnosti až 400 g. Plody jsou na průřezu typicky vícekomorové, krásně rovnoměrně probarvené. Jsou výborné do salátů, vynikající ke grilování, vhodné na přípravu omáček, čalamád i na obložení pizzy. Univerzální hybrid pro fóliovníky i pro volnou půdu.

BEEFMASTER F1