Papriky jsou první plodinou, semínka které začne zahrádkář na jaře shánět. Odrůd jsou desítky ne-li stovky. Jaké by t aleo bylo jaro, kdybychom pro vás pár nových paprik neměli. Těch extra pálivých máme spoustu. Ale i v paprikách zeleninových se co to najde.

CYNTHIA F1 je výnosná a spolehlivá hybridní paprika. Plody jsou převislé, trojúhelníkovité, se třemi komorami a špičatým zakončením. Barva plodů v technologické zralosti je smetanově bílá, v botanické zralosti červená. Odrůda je určená zejména pro pěstování ve fóliovníku, v teplejších oblastech i ve volné půdě.  Chutné plody jsou určeny pro přímý konzum i pro konzervování.

Cynthia

Kapie znáte. Dlouhé, červené, dvoj až tří komorové plody. Oranžová je ale u kapií poměrně vzácná. A právě ORNELA je poloraná kapie s netradiční žlutooranžovou barvou zralých plodů. Odrůda je vhodná pro skleníky i polní pěstování. Úzce trojůhelníkovité plody jsou dvoj až troj komorové s hmotností kolem 140 gramů. Výborná paprika ke konzervaci, můžete ji ale využít i na přímý konzum.

ORNELA

ORNELA

Alma paprika není již ani u nás neznámou. I když je to hlavně maďarská specialita -  "alma" totiž znamená maďarsky jablko. Český název této skupiny paprik je proto - jablíčková paprika. Tento typ u nás nepatří k hojně pěstovaným, své příznivce si ale najde. Hlavně pro širokou stěnu plodu, která je chutná a šťavnatá. Můžeme ji konzumovat zasyrova nebo použít na plnění a následnou sterilaci. Právě tyto papriky najdete plněné zelím a sterilované v sladko kyselém nálevu na každém maďarském tržišti.

JABLINA F1 je sladkou novinkou letošního jara. Je pro ty, kteří mají mlsné jazýčky. Plody jsou ploše kulovité o hmotnosti 50 - 80 g, zrající ze smetanově bílé do žluté barvy. Mají silnou stěnu.

JABLINA F1

Ti, co rádi ostřejší mohou vyzkoušet ostřejší variantu alma papriky, hybrid PÁLINDA F1. Není zase extra pálivý, na Scovilleho stupnici se pohybuje jenom kolem 2000 – 3000 SHU. Plody PÁLINDY jsou menší, pouze 5 - 7 cm v průměru, dají se terilovat vcelku. Obě Odrůdy se vyznačují výbornou násadou plodů.

PALINDA F1