Nevím, jestli není na našem webu trochu "přerajčatováno". Ale rajčat není nikdy dost. A já si vůbec neumím představit, jak se můžete rozhodnout pro tu správnou odrůdu vy, kterým se na zahradu nevejde více než 20 rajčat. Slyšel jsem již o zahrádkářích, kteří mají pouze 4 keříky... My jich pěstujeme ve fóliáku již pár let přes 200. Hezky po 4 rostliny od každé odrůdy, aby bylo poznat v čem je její síla, případně kde má slabá místa.

Dnes bych vám chtěl představit MANDAT F1. Mnozí jej již možná znáte, předplatitelé časopisu Zahrádkář měli možnost si jej zdarma před pár lety vyzkoušet. Nás zaujal a zajímá nás čím dál více, jak jej již třetím rokem pěstujeme. Červené datlové rajče. Řeknete si, těch je. Ale MANDAT má v sobě hybridní sílu - vijany jsou větvené, bohaté, nesoucí až 40 drobných, podlouhlých plodů. Plody jsou pevné, nepraskají a jsou chutné. Řadí se na úroveň GARDENBERRY a na stupních vítězů jsou v kategorii drobných rajčat "na bedně". I když sladkost SWEET APERITIFU se fakt těžko dotahuje.

MANDAT

MANDAT 2

MANDAT 3

Datlové rajčata nemusí být jenom velikosti datlí. Jak každým rokem zkoušíme další a další odrůdy, jsou mezi nimi tyčková rajčata různých velikostí. Od těch velkých, kterým se u nás v keříčkové formě říká švestková, až po ta nejmneší, kterými je naše divoké rajče WILD TOMATO. Někdy se ptáte i po těch velkých na kečupy, budeme se snažit postupně je zařadit do sortimentu

Datlové MIX
Váš Peter Gajdoštin