V minulém roce jste si ji oblíbili. Alespoň pokud můžu dle vašeho zájmu o semínka této odrůdy soudit. Letos nám semínka australského hybridu HUBBA BUBBA z nabídky na dlouho vypadla. Sanžili jsme se ale jak to šlo a od Velikonoc je HUBBA BUBBA F1 opět na skladě.

HUBBA BUBBA F1

V čem je její kouzlo? Je to prostě "hokkaido" pro větší rodinu, s plody dorůstajícími hmotnosti kolem 3 kg. Plody jsou šťavnaté, "vlhčí" než kalsické hokkaida. Navíc má rostlina poloplazivý růst - u kořene nasadí 3 až 4 plody a potom se začne rozrůstat svými delšími výhony. Dobře živená rostlina na nich nasadí další plody. A jak vidíte na fotkách níže, výnos je úžasnýí!

hubba bubba

HUBBA BUBBA

Odrůda je okrasná i jedlá zárověń.

A nebojte se, i když se zdá, že jaro je za dv eřmi, na výsev tykví je stále ještě čas. Půlka dubna v těch nejteplejších oblastech jižní Moravy, konec dubna až začátek května jinde. Nespěchejte, tykvě mají rády teplou půdu. Vysejte proto raději o týden později než příliš brzo, růst i klíčení budou rychlejší.

Předpěstovat sadbu nebo set přímo do půd?. Názory se liší u zahrádkářů i profesionálních zahradníků. Já seju přímo, po dvě semínka do hnízda. A většinou ani nejednotím... :o)

Ale ta HUBBA BUBBA stojí za vyzkoušení.

HUBBA BUBBA

Váš Peter Gajdošitn

dobrasemena.cz