Salátová řepa má být červená! Tak jako je červené rajče, květák bílý a cibule žlutá.

Dnes ale barvy zelenin neplatí tak úplně. Již několik let pro Vás máme např. žlutý hybrid řepy BOLDOR F1.

A teď i novinku AVALANCHE. Je sladká a chutná, výborná na vaření i pečení - má pouze bílou barvu. AVALANCHE znamená anglicky "lavina", a řepa je to na průřezu skutečně bílá jako sníh. Pro svoji chuť rozhodně stojí za vyzkoušení, doporučuji. Barva je zpočátku netradiční, než si na ni zvyknete. Žlutý BOLDOR se ale také "rozbíhal" pomalu, vy co jste jej ale již pěstovali víte, jak je výborný.

AVALANCHE

Avalanche

Když si uděláte talíř pečené řepy ve třech barvách, je to pastva pro chuť i pro oči. Ty růžové okraje na žluté a bílé řepě pochází z toho, jak se pekla s červenou. Ale na mne působí esteticky...

pečená řepa

Váš Peter Gajdoštin