Milí přátelé,

doplnili jsme pro vás semínka chilli. Ještě dobalujeme TRINIDAD SCORPION a pár směsí, jinak je již sortiment kompletní.

Kompletní v rozsahu, který vám jsme schopni letos nabídnout. Myslím, že je z čeho vybírat, i když u pár položek je stále status "nedostupné".

Chilli obecně nabízené na internetu jsou ze šlechtitelského hlediska tak trochu "divočinou", mnohdy množeny bez dodržování základních principů izolace.  

Všechny chilli, které vám my zde nabízíme jsou z našeho vlastního množení. Rostliny pěstujeme v izolovaných fóliových krytech, zabezpečených proti hmyzu, který může přenést pyl mezi odrůdami. Snažíme se o maximální odrůdovou čistotu. 

Osiva chilli papriček, v souladu s platnou legislativou, dodáváme s "rostlinolékařským pasem". Všechny nabízené partie osiv chilli byly testovány v certifikované laboratoři ÚKZUZ na karantenní ToBRFV (Tomato Brown rugose Mosaic Virus) s negativním výsledkem. Rostliny byly pod dohledem inspektorú ÚKZUZ v průběhu vegetace. Holt, produkce chilli se v posledních letech značně zkomplikovala, i prodražila, testy hradíme my. 

Tak - vybírejte bez obav.

A co je letos nové?

PINK TIGER je vzácná a krásně vybarvená chilli ozdobná i temně fialovým listem. Plody se vybarvují z fialové barvy do barvy růžovo-fialové až kompletně růžové v botanické zralosti. Rostlina je vyšší a vyžaduje při pěstování oporu.

PINK TIGER

PINK TIGER

PINK TIGER

PINK TIGER

CHILTEPIN  je původní, divoce rostoucí chilli z Mexika a jihu USA.  Typické "bird´s pepper" s drobnými, kulatými, nebo mírně protáhlými plody velikost 3- 4 mm. V bezmrazých oblastech tvoří keř vysoký 1—3 m, který vegetuje několik let. Domorodci sbírají na podzim drobné plody tak, jako my divoce rostoucí šípky. Plody se výtečně suší na slunci. Pálivost je intensivní, ale rychle odeznívá.  Rostlina má typický rozložitý charakter růstu a malé listy. Je výtečná do truhlíků. Pokud jste již vyzkoušeli pěstovat několik odrůd chilli, CHILTEPIN si zamilujete. Máme jej dokonce ve žluté a čokoládové barvě, tyto ale ještě nejsou namnoženy. Ale můžete se těšit do let příštích. 

CHILTEPIN

CHILTEPIN

CHILTEPIN

chiltepin, chiltepin amaŕyllo a chiltepin cappucincho

UMBRELLA  je netradiční chilli s „deštníkovým“ habitusem. Rostlina je 20—30 cm vysoká, ale o průměru 40 až 50 cm, převisle rostoucí. Převisle rostou i plody, které jsou štíhlé, tenko-stěnné, 4—5 cm dlouhé. Jsou výborné za čerstva i na sušení. Chilli ideální do nádob a samozavlažovacích truhlíků na balkóny i terasy.

UMBRELLA

 UMBRELLA

CHILITO DE SIMOJOVEL je vzácné místní chilli pocházející z  oblasti Simojovel v mexickém státě Chiapas. Vzpřímená košatá rostlina nese stovky menších podlouhlých, 0,5—0,8 cm velkých, středně ostrých plodů. Ideální k sušení i nakládání. Vzhledem k pevné rostlině je tato odrůda výborná na pěstování ve větších nádobách a samozavlažovacích truhlících. 

CHILITO DE SIMOJOVEL

CHILITO DE SIMOJOVEL

A na konec něco skutečně netradiční. BHUT JOLOKIA MUSTARD je zelenožlutá forma odrůdy BHUT JOLOKIA z naší vlastní selekce. Silně pálivá odrůda s menšími, protáhlými a svraštělými plody zrajícími ze zelené do žlutozelené - hořčiční, barvy. Pro ty z vás, kteří chtějí něco skutečně "jiné". 

BHUT JOLOKIA MUSTARD

 BHUT JOLOKIA MUSTARD