Kategorie

Prohlédnuté produkty

HABANERO NEON - 10 ks

DS2510

C. chinense, 50.000 - 80.000 SHU

Skladem

39,50 Kč

Přidat do seznamu přání

Podlouhlé, delší, špičaté plody citronově žluté barvy můžou působit na první pohled nenápadně. Tato paprička je ale mým favoritem při pěstování v samozavlažovacích truhlících. Dvě rostliny do truhlíku Plastia Siesta 40 cm a rostlina vytvoří doslova "bonsai". V omezeném kořenovém prostoru truhlíku naroste maximálně do výše 25 - 30 cm, má ale vodorovně položené větve ověšené záplavou plodů. Z truhlíku jsme sklidili přes 150 plodů, dostatečné množství pro celou rodinu i příbuzné. Podívejte se na fotky, jsou reálné! Z našich vlastních rostlin. Na výstavách Zahrada Čecha a Flóra sklízely truhlíky s touto odrůdou obdiv. Pdomínkou vysoké násady je ale výživa - v době květu je potřeba pravidelně hnojit plnosložkovými hnojivy s vyšším obsahem P a K. Vodítkem vám může být list  -musí být sytozelený, zdravý. Všechny chlorózy (pokud nejsou způsobeny škůdci) jsou projevy nedostatečné výživy. Postřik na list slabším roztokem s obsahem vápníku výhodou. Sám používám Wuchsal Sus Kalcium.

Upozornění: výše uvedené papriky jsou skutečně pálivé. Silně pálí šťáva, hlavně placenta a žilky, ale i semena. Dávejte velký pozor při manipulaci se semeny i s plody. Pro jistotu používejte gumové rukavice. Šťáva z plodů může způsobit podráždění kůže, nesahejte si rukama do očí. Zabraňte styku plodů i semen s dětmi. Upozorněte na tyto skutečnosti i ty, kterým v době vegetace plody poskytnete.

Rostlina papriky capsaicin prakticky neobsahuje. Proto je manipulace s rostlinami i neporušenými plody poměrně bezpečná.

Capsaicin nepůsobí žádné popálení, pouze se váže na receptory bolesti ve vašich ústech, žaludku, nose... Váš mozek toto podráždění vyhodnotí jako bolest a aktivuje obranné mechanismy - pocení a slzení s cílem "agresora" vyplavit.

Nejjednodušším opatřením při problémech je mléko a mléčné výrobky. Bílkovina casein, kterou obsahují, ruší vazbu mezi capsaicinem a receptory bolesti.

30 dalších produktů ve stejné kategorii: