Zinnia marylandica

Dlouhé a neúnavné kvetení, spousta barev, široké uplatnění na záhoně i v nádobách. To vše dělá z ostálek jednu z nejpopulárnějších zahradních květin. Snad pouze astry a aksamitníky se s nimi mohou rovnat.

ZAHARA MIXZinnia marylandica, ostálka marylandská, je nový druh, který byl vyšlechtěn křížením klasické ostálky lepé (Zinnia elegans) a ostálkou úzkolistou (Zinnia angustifolia). Původním cílem šlechtění bylo získat rostliny odolné k listovým skvrnitostem a k padlí, nemocem, jimiž ostálky koncem léta často trpí. Tento cíl se povedlo splnit. Výsledek měl ale „vedlejší efekt“, který předčil všechna očekávání. Povedlo se vytvořit a stabilizovat nový druh – Zinnia marylandica, který vyniká kompaktním, keříčkovitým typem růstu a krásnými jednoduchými a poloplnými květy. Hodí se na záhony i do nádob na balkón. Série ZAHARA vyniká květy o 20% většími než všechny dosud pěstované ostálky tohoto druhu. Rostliny mají perfektní zdravotní stav, bujný růst a neúnavné kvetení.

 ZAHARA SMĚS F1 má květy bílé, žluté, růžové, červené i růžovobílé.

 ZAHRA MIX

 

ZAHARA STRALIGHT ROSE F1 je dvoubarevná ostálku s bílým základem a růžovým žíháním na každém korunním plátku (správně jazykovém květu). Tato odrůda získala v USA ocenění ALL AMERICA SELECTION WINNER, vítěz celoamerické soutěže šlechtitelů.

ZAHARA STRALIGHT ROSE

ZAHARA DOUBLE FIREHybrid ZAHARA DOUBLE FIRE F1 posouvá odrůdy ostálky marylandské ještě o kousek dopředu. Až dosud byly jejich květy pouze jednoduché s určitým procentem poloplných. ZAHARA DOUBLE FIRE má květy plné, navíc ve výrazné oranžovočervené barvě. Slovo „fire“, oheň, nemá v názvu náhodou, na záhoně je její barva skutečně nepřehlédnutelná. Odrůda je další z laureátů ocenění FLEUROSELECT GOLD MEDAL, kterých semena vám na vaše zahrádky přinášíme.

 ZAHARA DOUBLE FIRE