Mnoho zahrádkářů se přesvědčilo, že vodní melouny se už dají pěstovat i v našich klimatických podmínkách. Nejen jako kuriozita, ale i s hezkými pěstitelskými výsledky. Samozřejmě – melouny vyžadují to své. Potřebují záhřevnou lokalitu a chráněné stanoviště. Vyberte pro ně propustnou půdu bohatou na humus, hlubokou a dobře propracovanou.
Výsev provedeme v březnu, dubnu do kelímků či jiných sadbovačů. Výsadba melounů se prování  nejdříve po 15 . květnu. Na stanoviště vysazujeme vzrostlé sazenice. Při pěstování melounů využíváme černou netkanou textilii nebo fólii, která přitahuje sluneční paprsky a akumuluje teplo. Melouny je nutné po celou dobu vegetace zalévat. Nejlépe dvakrát týdně půdu kolem rostlin řádně prolijte velkým množstvím vody. Černá fólie a zemina kolem rostlin melounů bude vláhu dostatečně udržovat. Časté zalévání menším množstvím vody je méně účinné. Melouny alespoň jednou týdně hnojte tekutým hnojivem přidaným do zálivky. Na počátku léta začnou melouny kvést. Při pěstování ve skleníku je nutné zajistit přístup opylovačů nebo melouny pomocí štětce opylit (z tyčinek přeneseme trochu pylu na bliznu). U melounů pěstovaných na venkovním prostranství se o opylování postarají včely a jiný hmyz.
 

Meloun nemusí být pouze červený. Velmi raný hybrid SUPER GALAXY F1  má žlutou dužninu. Plod je kulatý, tmavě zelený se světle zeleným žíháním a hmotností kolem 2,5 kg. V nárocích je tato odrůda podobná běžným červeným melounům.
 

TIP: jestli je meloun zralý poznáte podle vůně, praskající stopky a také podle dunivého zvuku, který zní při jemném poklepání na meloun.