Receptu na tykvovou polévku je nepreberne. Tento dává tykvi díky zázvoru a limetce nezamenitelnou chut.

Suroviny:

  • stredne velká tykev (Hokkaido, kabocha, butternut)
  • 3 – 4  mrkve
  • pórek nebo cibule
  • 3 stroužky cesneku
  • zázvor
  • pulka citronu nebo limetky
  • olivový olej, kousek másla
  • sul, pepr

suroviny

Pórek a mrkev pokrájejte na kolecka.

porek

suroviny nkrájené
Na dno stredne velkého hrnce dejte olivový olej a na kolecka pokrájený pórek.

porek

Jemne osmahnete, pridejte mrkev, nakrájený cesnek a zázvor.

mrkve a porek

cesnek a zazvor

Na mírném ohni poduste. Kousek másla zjemní výslednou chut.

dušení surovin

Zatím si tykev rozkrojte na poloviny, vyberte jádrinec se semeny a okrájejte slupku. U Hokkaida mužete nechat mekkou slupku na plodu.

tykev

okrájejte slupku

Pokrájejte na stejne velké kosticky a pridejte do hrnce s udušenou zeleninou.

okrájená tykev

Zalijte vývarem nebo horkou vodou a nechte varit 15 – 20 minut domekka.

varení tykve

Po uvarení rozmixujte, dochutte solí, peprem a limetkou (citronem).

polévka

Dnes jsme meli na obed. Výborná!