Přihlášení

 




  • BLACK OPAL
  • INDIGO ROSE
  • LIMMETO F1
  • SWEET APERITIF
  • BLACK FROM TULA
  • TASTIER F1
  • WILD TOMATO
  • GIGANTOMO F1
  • BIG MAMA F1

  • BHUT JOLOKIA
  • CHEIRO ROXA 1
  • FATALI YELLOW
  • HABANERO ORANGE
  • PEITO DE MOCA
  • PIMENTA DIOMAR
  • ROCOTO
  • TABASCO
  • BAHMANIAN GOAT



Tykváky - bramboráky z tykve

Tykváky - bramboráky z tykve

04.12.2014 14:55:53

Určitě nejsme originální. Určitě to již mnohé z vás napadlo. Ale my se živíme tykvemi již několik let a až teď jsme "tykváky" (bramboráky z tykve) dělali poprvé. A chutnali velice. Jsou sladší než klasika, ale zase jemnější a křehčí.

Recept je jednoduchý - prostě nahraďte brambory v bramboráky nastrouhanou syrovou tykví. Stačí strouhat nahrubo, tykev při smažení rychle změkne.

Brambory obsahují škrob a když je posolíte a necháte pustit šťávu, budou vám držet pohromadě i bez vajíčka a mouky. U tykváku to neplatí. Vajíčko s moukou jsou nutným pojivem.

Jinak se vaší kreativitě meze nekladou - můžete přidat na kostičky opraženou slaninu nebo klobásu. My jsme majoránku nahradili čerstvým oregánem, které i teď, začátkem prosince, roste na našem bylinkovém záhonu. Česnekem nešetřete, dodá tykváku vůni i chuť.tykvák


Zavřít