Receptu na tykvovou polévku je nepreberne. Tento dává tykvi díky zázvoru a limetce nezamenitelnou chut.
Suroviny:
- stredne velká tykev (Hokkaido, kabocha, butternut)
- 3 – 4 mrkve
- pórek nebo cibule
- 3 stroužky cesneku
- zázvor
- pulka citronu nebo limetky
- olivový olej, kousek másla
- sul, pepr
Pórek a mrkev pokrájejte na kolecka.
Na dno stredne velkého hrnce dejte olivový olej a na kolecka pokrájený pórek.
Jemne osmahnete, pridejte mrkev, nakrájený cesnek a zázvor.
Na mírném ohni poduste. Kousek másla zjemní výslednou chut.
Zatím si tykev rozkrojte na poloviny, vyberte jádrinec se semeny a okrájejte slupku. U Hokkaida mužete nechat mekkou slupku na plodu.
Pokrájejte na stejne velké kosticky a pridejte do hrnce s udušenou zeleninou.
Zalijte vývarem nebo horkou vodou a nechte varit 15 – 20 minut domekka.
Po uvarení rozmixujte, dochutte solí, peprem a limetkou (citronem).
Dnes jsme meli na obed. Výborná!