Urcite nejsme originální. Urcite to již mnohé z vás napadlo. Ale my se živíme tykvemi již nekolik let a až ted jsme "tykváky" (bramboráky z tykve) delali poprvé. A chutnali velice. Jsou sladší než klasika, ale zase jemnejší a krehcí.

Recept je jednoduchý - proste nahradte brambory v bramboráky nastrouhanou syrovou tykví. Stací strouhat nahrubo, tykev pri smažení rychle zmekne.

Brambory obsahují škrob a když je posolíte a necháte pustit štávu, budou vám držet pohromade i bez vajícka a mouky. U tykváku to neplatí. Vajícko s moukou jsou nutným pojivem.

Jinak se vaší kreativite meze nekladou - mužete pridat na kosticky opraženou slaninu nebo klobásu. My jsme majoránku nahradili cerstvým oregánem, které i ted, zacátkem prosince, roste na našem bylinkovém záhonu. Cesnekem nešetrete, dodá tykváku vuni i chut.tykvák