Květák je bílý, salát zelený a ředkvička červená… Tak je to obvyklé.
Časy se ale mění a jsou tu květáky zelené, fialové i jemně oranžové, saláty červené i nažloutlé. A ani ředkvička už nemusí být pouze červená.

My máme tu čest představit vám VIOLU – ředkvičku s jasně fialovou slupkou. Ona ale není pouze raritou, je plnohodnotnou a hlavně chutnou velkou ředkvičkou s bílou a jemnou dužninou. VIOLA je vhodná pro celoroční polní pěstování s výsevem od března do srpna. Vegetační doba od výsevu je 36 - 40 dní. Kulovité bulvičky jsou odolné k praskání i houbovatění dužniny a značně odolné proti vybíhání do květu. Jestli jste ještě fialovou ředkvičku nepěstovali, stojí za vyzkoušení. Děti zaujme jasnou barvou a rády se k ní vrací pro její chuť  a šťavnatost.

viola

Druhou novinkou je klasicky červená odrůda ESTER. Je raná, vhodná pro rychlení. ESTER je ale tak odolná proti vybíhání do květu, že se dá pěstovat celoročně. Můžete ji vysévat od února do začátku září. Bulvička je větší, kulovitá, jasně šarlatově červená, s tenkým kořínkem. Odrůda se vyznačuje, vysokou odolností proti vybíhání do květu, praskání bulviček i houbovatění. Vegetační doba je 31 – 34 dní.

ESTER