bez pařeniště i bez folníku

Ředkvičky bývají první čerstvou zeleninou ze zahrádky. S výsevem ředkviček do teplého pařeniště nebo skleníku začínáme zhruba od poloviny února.  Rané sklizně si ale můžete dopřát i tehdy, když skleníček nevlastníte - stačí kus netkané textilie, která vytvoří pro porost příznivé mikroklima.
S výsevem můžeme začít hned, jakmile oschne půda a můžeme je připravit. Sejeme do řádků okolo deseti centimetrů vzdálených, v řádku od sebe na 3 cm tak, abychom nemuseli jednotit.  Výsev vydatněji zalijeme, přikryjeme netkanou textilií a další závlahu provádíme přes textilii. Tato se osvědčuje i jako mechanická ochrana proti škůdcům, hlavně dřepčíkům a květilkám.
Pokud není nezbytně nutné, textilii nesundáváme. Sklízíme pak podle počasí a teplot za 30 až 40dní.
Výsev nikdy nepřehušťujte a nepřelévejte, ve vysoké vlhkosti se rozvíjí plísně a hnilobné procesy.

PRIMARA F1PRIMARA F1

je velmi raná hybridní ředkvička se středně velkými až většími bulvičkami určena pro jarní přirychlování a polní pěstování. Má výbornou odolnost k vybíhání, je vhodná i pro podzimní pěstování. Bulvičky mají velmi intenzivní tmavě červené zabarvení, vynikající vnitřní strukturu a perfektní.

 

 

 

 

 

VINARA F1 je hybridní ředkvička s velkými bulvičkami určena především pro polní pěstování. Bulvičky dorůstají velikosti 5 – 7 cm, mají velmi intenzivní tmavě červené zabarvení, vynikající vnitřní struktury. Tmavě zelené, pevné, dlouhé listy jsou velmi dobrým předpokladem ke svazkování.

VINARA F1