CONCORD F1Pekingské zelí se již stabilně zabydlelo na českých zahrádkách. I když se dá pěstovat i z jarních výsevů, nejspolehlivější kultura je z červencových výsevů pro podzimní sklizně. Pekingské zelí je totiž typicky dlouhodenní rostlina, v podmínkách dlouhého dne vybíhá do květu a nevytváří hlávku. Vybíhání je způsobeno jak délkou dne, tak i nízkými teplotami v době klíčení a růstu mladých rostlin.

MANOKO F1 je velmi raná hybridní odrůda s vysokou odolností k vybíhání do květu a výborným zdravotním stavem. Je rezistentní k fusariu. Odrůda je vhodná pro letní a podzimní pěstování i pro nejranější sklizně. Soudkovité hlávky jsou husté, krátké, světle zelené barvy.

CONCORD F1CONCORD F1 je středně pozdní odrůda pro letní a podzimní sklizně. Rostliny jsou středně vysoké, habitus polovzpřímený. Hlávka je nízká až střední, na podélném řezu elipsovitá, středně uzavřená, se zeleným vrcholem a zašpičatělým vnitřním košťálem. Lze sklízet za 65 dnů po výsevu. Hmotnost hlávek je cca 1,5 - 2,5 kg. Velmi vysoká tolerance vůči listovým chorobám včetně alternariové skvrnitosti listů.

 

Parkin F1PARKIN F1 je polopozdní výnosný hybrid pro rychlení a polní pěstování, je vhodný i pro dlouhodobé skladování. Rostlina dosahuje střední velikosti. Pevná, krátká, soudečkovitá hlávka je dobře uzavřená, s velmi dobrou vnitřní strukturou a hmotností 1,5 - 2,5 kg. Odrůda vyniká velmi vysokou tolerancí vůči alternariové skvrnitosti listů. Lze sklízet již za 60 dnů po výsevu. 

 TIPY:
Pekingské zelí je možné s úspěchem pěstovat i na jaře. Podmínkou je teplé předpěstování sadby v raných stádiích růstu a vyloučení jakýchkoli stresových situací. Sadbu předpěstujeme v balíčcích nebo sadbovačích, aby při výsadbě nedocházelo k porušení kořenů a přesazovací šok se eliminoval na minimum. V průběhu celého předpěstování až do stadia  8-12 pravých listů dodržujeme teplotu 20oC. Takto pěstovanou sadbu nesmíme v žádném případě otužovat.
 
Někdy se na řezu hlávkou objeví tmavé skvrny na listech. Tato vnitřní nekróza hlávek je způsobená nedostatečnou distribucí vápníku v rostlině, zapříčiněnou nevyrovnaným vlhkostním režimem.