Vážení přátelé,
rok druhý ještě není tradicí, je stále znakem čerstvosti. Naše sáčky i teď voní novotou.

Vy, co navštěvujete náš web, si zde vyberete ze širokého sortimentu. Dobra Semena ale vstupují i do druhého roku své distribuce na prodejny. Po loňském začátku, kdy jsme vám nabídli v barevných sáčcích 32 položek, se letos rozšiřujeme. Zůstali jsme sice těsně pod stovkou, věříme ale, že si u nás vyberete.

Sortiment se snažíme poskládat tak, abyste u nás našli zeleniny  a odrůdy běžné a mezi zahrádkáři oblíbené, stejně jako zajímavé novinky. Najdete u nás „Dobrovodské zelí“ a cibuli Všetanu, stejně jako černé nebo divoké rajče. Stále jsme „při zemi“ a  neklademe si za cíl mít vše. Z mojí dlouholeté semenářské praxe ale vím, že vy zahrádkáři jste tvorové konservativní i novátorští současně. Chcete mít doma odrůdy osvědčené, stále ale hledáte i novinky, které vynikají výnosem, chutí, nebo jsou něčím výjimečné.
Odrůdy, které jsme do sortimentu zařadili, pochází z celého světa. Máme je ale odzkoušené a víme, že se do našich podmínek hodí. Výrazný akcent jsme položili na rajčata – jsou mezi zahrádkáři stále velice oblíbené. V barevných sáčcích najdete u nás trojici výjimečně chutných třešňových rajčat BLACK OPAL, ROSELLA a SWEET APERITIF, skutečně černé rajče INDIGO ROSE i divoké, tzv. rybízové rajče WILD TOMATO. Sáhli jsme i do sortimentu starých odrůd a vytáhli z něj pro barevné sáčky tmavé biftekové rajče BLACK FROM TULA a velmi chutné oranžové SUMMER CIDER. Nemůžu opomenout MANDAT F1 – červené datlové rajče výtečné sladké chuti s vysokým výnosem. U tohoto rajčete je pozitivní hybridní efekt skutečně znát.

sweet aperitifROSELLABLACK OPALBLACK FROM TULAINDIGO ROSE

SUMMER CIDERDIVOKE RAJCEGOLDKRONEVILMAMANDAT

Tykve jsou mojí láskou a současně plodinou, která u nás zažívá boom. I proto u nás najdete přes 10 novinek v barevných sáčccíh. Těžko jsme je vybírali, kvalitních tykví je podstatně, podstatně více. CROWN PRINCE F1 je výjimečný hybrid s hrubou dužinou sytě oranžové barvy a výtečné chuti. LUNGA DI NAPOLI je máslová, muškátová tykev s plody dorůstajícími až 15 kg a sytě oranžovou dužinou. Rodina máslové tykve se ještě rozrostla – IBIZA, SWEET BERRY i klasika WALTHAM BUTTERNUT určitě nezklamou. Cuketa BRITISH SUMMERTIME F1, jak poznat z názvu pochází z ostrovů, vyniká ale krásnými štíhlými plody a vzdušnou, otevřenou rostlinou – lehce se sklízí.

CROWN PRINCELUNGA DI NAPOLIIBIZASWEET BERRYBLUE HUBBARD

Nové mrkve, papriky, saláty, řepy… nelze zde vyjmenovat všechny novinky. Hybridní mrkev ARON F1 ale opomenout nelze. Má pravidelné, válcovité kořeny pouze 10 cm dlouhé. Je výborná do těžkých půd a svým charakterem skutečně výjimečná.

ARONNAOMIPOSEIDONLITTLE GEM

Novinky vám samozřejmě budeme podrobněji představovat i s jejich charakteristikou a zkušenostmi s jejich pěstováním.

Vážení přátelé, věřím, že i „rok dva“ pro „barevná“ DobraSemena, bude úspěšný i pro vás.

Váš Peter Gajdoštin