Mně toto rajče strašně chutná. Je zelené i plně zralé, je měkčí - atributy, které by jej měly handicapovat. Já jej ale miluji - ono je CHUTNÉ. Je nakyslé, voňavé.. A je jiné. Když si jej dáte na misku spolu s třešňovými, jestli již SWET APERITIF, ROSELLA nebo BLCK OPAL, dá této sestavě šmrnc netradičnosti.

LIMETTO je hybrid, je jiné, a výrobce si jej tudíž nechá zaplatit. Prostě - semínka jsou drahá. Proto jsem jich loni objednal jenom trochu, aby nám nezůstalo. A opak byl pravdou - chybělo.

Mám pro vás dbes dobrou správu - dorazilo nové LIMETTO. Trochu ve stylu "Beajolais Nouveau est arrivée..."

LIMETTO

Rajče zelené i v plné zralosti zelené asi mnohé z vás nezaujme. Já mám tendenci vyzkoušet v zelenině vše.  Červených odrůd jsem již viděl stovky, oranžových, žlutých nebo hnědých desítky, nějaké bílé i fialové taky. Ale zelené pouze GREEN ZEBRU, pár zelených biftrkových a ARTISAN GREEN TIGER. Když jsem měl loni možnost odzkoušet nové zelené třešňové rajče LIMETTO F1, byl jsem plný očekávání.

LIMETTO

A musím říci, že LIMETTO F1 nezklamalo. I když mu to dlouho trvalo... Dlouho jsem totiž kolem něj chodil a myslel si, že ještě není zralé. V plném foliovníku rajčat prostě reagujete na barvy. Co je zelené obejdete a čekáte, až se vybarví. Možná i proto jsem se odhodlal utrhnout prvé plody této odrůdy až tehdy, když byly plně vyzrálé. Voněly - výrazně voněly po sladkém citronu. A chuť byla lahodná, jemně nakyslastá. LIMETTO je v plné zralosti měkčí, ale u nás plody nepraskaly. Výnos dobrý - vijany plodů jsou bohaté a slušně větvené.

Semínek máme dvakrát tolik jako loni. Snad budou stačit...

Váš Peter Gajdoštin

LIMETTO

LIMETTO

LIMETTO