Každá zelenina má svůj čas, ředkvičky bývaly spolu se salátem symboly jara.  Za chvíli se přiblíží čas jejich výsevu a vy budete v obchodě vybírat sáček, hledat na něm slovo „k rychlení“. Máme pro vás typ na ředkvičku, která je výborná k rychlení a současně se dá pěstovat v průběhu celého roka. Je to celoroční hybridní ředkvička KVINTARA F1.

KVINTARA F1

Letošní novinka KVINTARA F1  je velmi raná univerzální „celoroční“ ředkvička vhodná pro jarní, letní i podzimní pěstování. Kulaté bulvičky jsou mohutné, tvarově i velikostně vysoce vyrovnané. Svítivě červená barva a jemná slupka je činí velmi atraktivními. Dužnina je bílá, jemná, velmi odolná k houbovatění. List je polovzpřímený, mohutnější, světle zelené barvy. Odrůda je velmi odolná k praskání a vybíhání do květu.

TIPY:
Hořčičné oleje dodávají ředkvičkám typickou štiplavou chuť. Jsou ochranným štítem rostliny proti napadení vetřelci zvenčí. Stejně tak působí i v našem těle – zabíjejí škodlivé bakterie a plísně na našich sliznicích.

Ředkvičky jsou bohatým zdrojem vitaminu C, důležitého antioxidantu, jež chrání buňky lidského těla před volnými radikály. Obsahují i kyselinu listovou, nezbytnou pro zdravý vývoj plodu v matčině lůně, pro děti v době růstu i pro dospělé. Ředkvičky jsou bohaté na selen, další antioxidant, který naše tělo zbavuje těžkých kovů, podporuje produkci hormonů štítné žlázy a je důležitým prvkem pro plodnost mužů.