Chrysanthemum carinatum

Kopretina kylnata
Kopretina kýlnatá je velmi efektní, výrazná letnička pocházející ze Severní Ameriky. Rostlina dorůstá výšky 40 až 50 cm. Hustě větvené stonky mají listy s výraznými úkrojky. Květenství jsou úbory s tmavým terčem a vícebarevnými jazykovými květy. Výrazné zabarvení je zajímavé různobarevnými kruhy kolem středového terče. Tato kopretina se hodí do nádob, trvalkových záhonů i na obruby. Často se používá k řezu, protože její květy mají dlouhou trvanlivost ve váze.  
Semena vyséváme v březnu až počátkem dubna do pařeniště nebo skleníčku. Semenáčky poměrně rychle rostou, mladé rostlinky vysazujeme v polovině května, až pomine nebezpečí pozdních jarních mrazíků. Od poloviny dubna můžeme vysévat i přímo na záhon.


RAINBOW MIX  je nenáročná rychle rostoucí odrůda s velkými úbory pestrobarevných květů. Vyžaduje lehčí půdu a plně osluněné stanoviště. Doporučujeme zaštípnout mladé rostliny, podpoříte tím jejich větvení.            

RAINBOW                                

TIP:
Doporučujeme odstraňovat odkvetlé květy s tvořícími se semeny. Dobře ošetřované rostliny budou kvést až do pozdního podzimu.