YELLOWBOYS F1
tykve na Halloween

Ať se vám to líbí nebo ne, Halloween pomalu zapouští kořeny i v našich zeměpisných šířkách. Nebojte se jej, vždyť i vánoční stromeček byl přednedávnem u nás nóvum, někým obdivovaný, jiným zatracovaný. Vydlabané plody tykví osvětlující sychravé podzimní večery mají svoje neoddiskutovatelné kouzlo. A podívejte na rozzářené oči svých dětí nebo vnuků. Oni se s tímto svátkem setkávají od narození, pro ně již nebude ničím cizím, nezvyklým, importovaným…
Vhodná tykev je pro Halloween nezbytností. Nejlépe dvě nebo tři. Musí být dostatečně velká, kulatá, pevná. Velká tak akorát - tradiční GOLIÁŠ se dá taky použít, ale na jeho 20 - 50 kilogramové plody potřebujete pomoc souseda.
Odrůda YELLOWBOYS F1 je prvním českým hybridem speciálně určeným pro Halloween. Plody o hmotnosti 8 – 10 kg jsou ploše kulovité - tento tvar jim po vydlabání zajišťuje dostatečnou stabilitu. Pokožka plodu jé výrazně oranžová s atraktivním žebrováním. Je dostatečně pevná, ale ne příliš tvrdá, takže se dobře vykrajuje. Odrůda vyniká vysokou tvarovou vyrovnaností plodů. Sytě oranžová dužina je vhodná pro kuchyňskou úpravu, zejména je vynikající na dýňové polévky. Rostlina má plazivý charakter růstu, dopřejte ji proto dostatek prostoru, výhony za vegetaci dorostou 3 – 5 metrů. Z jedné rostliny můžete sklidit 3 – 5 dozrálých plodů.

TIP:
Tykve vytvoří v průběhu vegetace značné množství organické hmoty, jsou proto náročné na vláhu a výživu. V osevním postupu na zahrádce je řadíme do první tratě a jestli máte možnost, přihnojte k nim před výsadbou chlévským hnojem.