V listopadu, kdy jsem psal článek o nové sérii ARTISAN, jsem vám sliboval odrůdu GREEN TIGER. N0a příští rok. Přiznám ale, že mne zÁjem o tato rajčata překvapil. A překvapilo mne i to, že jsme koncem ledna osiva, která jsme předpokládali na celou sezónu, vyprodali. Ale nebojte se, dnes přišla ze zahraničí další várka. A když už jsme objednávali odrůdy dvě... objednali jsme rovnou 4. Takže, nemusíte čekat do příštího roku. ARTISAN GREEN TIGER a ARTISAN GOLDEN BUMBLE BEE. jsou ode dneška v nabídce.

BUMBLE BEE MIX

GREEN TIGER je rajče skutečně netradiční. Je málo zelených rajčat v menším provedení. Klasikou je GREEN ZEBRA, občas se pěstuje zelená bifteková odrůda GREEN GIANT a výborné v našich pokusech bylo americké rajče GREEN BERKELEY TIE DYE. Ale ono není úplně zelené a navíc není v EU registrováno. Proto je GREEN TIGER dle mého názoru dobrou volbou. Podlouhlé plody jsou špičaté, na povrchu zelené, ve zralosti se žlutavým podélným žíháním. Citronová vůně, nakyslá chuť.

green tiger

green tiger

GOLDEN BUMBLE BEE má plody kulaté, velikosti větších třešní, o hmotnosti 20 - 25 gramů. Jsou atraktivní - sytě oranžovo žluté, s červeným žíháním. Dužina je intensivně zbarvená. Chutné rajče, u kterého jsme zvědaví na vaše zkušenosti.

golden bumble bee

GOLDEN BUMBLE BEE

 

Váš Peter Gajdoštin