NigellaPodzim za chvíli zaklepe na dveře a první mráz sežehne většinu barevných letniček na zahradě. Nechce se vám ještě loučit s létem? Doneste si jej kousek domů prostřednictvím sušených květin. Dobře zakonzervovaná krása vydrží po celou zimu.


Černucha damašská kvetČernucha damašská (Nigella damascena) zdobí zahradu dvakrát. Poprvé barevnými květy, po jejich odkvětu kulatými, nafouklými mechýřkovitými tobolkami. Dopřejte jí přímé slunce, tam se tobolky nejlépe vybarvují.
 

PERSIAN JEWELS zaujme květy v bílé, růžové a modré barvě. Měchýřky jsou podélně pruhované, bordově zelené.


Cramer´s PlumCRAMER´S PLUM má květy výhradně bílé ale tobolky se na plném slunci vybarvují do sytě bordové barvy.
 

 

Albion Green PodALBION GREEN POD má tobolky světle zelené. Jejich barva krásně vynikne právě s odrůdou CRAMER´S PLUM, semena obou naleznete barevně rozlišena v DUO KOLEKCI.
 

 

Nigella orientalisČernucha východní (Nigella orientalis), odrůda TRANSFORMER, kvete drobnými žlutými květy. Oč nenápadnější jsou květy, o to výaznější jsou elegantní špičaté tobolky.

 

 

 

TIPY
Černuchy vyséváme přímo na záhon co nejdřív z jara. Můžeme vyset i na podzim, v listopadu nebo prosinci – semena přečkají zimu a na jaře vyklíčí v době, kdy se my na záhon ještě ani nedostaneme.

Tobolky černuch obsahují černá semena. Po přenesení do suchého a teplého prostředí bytu se část tobolek pootevře a některá semena vypadávají. „Vytřeste“ důkladně kytici černuch a stane se z nich bezpečný a čistotný spolubydlící.