Přihlášení

 




  • BLACK OPAL
  • INDIGO ROSE
  • LIMMETO F1
  • SWEET APERITIF
  • BLACK FROM TULA
  • TASTIER F1
  • WILD TOMATO
  • GIGANTOMO F1
  • BIG MAMA F1

  • BLUE HUBBARD
  • BLUE KURI
  • BUTTERCUP
  • GREEN HUBBARD
  • CREAM O.T.CROP
  • ODELICA F1
  • MORANGA COROA
  • ROUGE VIF...
  • SUNSHINE



Tykvová polévka se zázvorem

Tykvová polévka se zázvorem

17.11.2014 22:35:09

Receptů na tykvovou polévku je nepřeberně. Tento dává tykvi díky zázvoru a limetce nezaměnitelnou chuť.

Suroviny:

  • středně velká tykev (Hokkaido, kabocha, butternut)
  • 3 – 4  mrkve
  • pórek nebo cibule
  • 3 stroužky česneku
  • zázvor
  • půlka citronu nebo limetky
  • olivový olej, kousek másla
  • sůl, pepř

suroviny

Pórek a mrkev pokrájejte na kolečka.

porek

suroviny nkrájené
Na dno středně velkého hrnce dejte olivový olej a na kolečka pokrájený pórek.

porek

Jemně osmahněte, přidejte mrkev, nakrájený česnek a zázvor.

mrkve a porek

cesnek a zazvor

Na mírném ohni poduste. Kousek másla zjemní výslednou chuť.

dušení surovin

Zatím si tykev rozkrojte na poloviny, vyberte jádřinec se semeny a okrájejte slupku. U Hokkaida můžete nechat měkkou slupku na plodu.

tykev

okrájejte slupku

Pokrájejte na stejně velké kostičky a přidejte do hrnce s udušenou zeleninou.

okrájená tykev

Zalijte vývarem nebo horkou vodou a nechte vařit 15 – 20 minut doměkka.

vaření tykve

Po uvaření rozmixujte, dochuťte solí, pepřem a limetkou (citronem).

polévka

Dnes jsme měli na oběd. Výborná!


Zavřít