Kategorie

FOXTROT F2 MIX - 15 ks Zobrazit větší

FOXTROT F2 MIX - 15 ks

9249

Nedostupné

45,29 Kč

Přidat do seznamu přání

FOXTROT F2 MIX - směs barev, vzpřímený typ růstu, výborně větví již od báze rostliny.
Fuchsie jsou u nás pěstovány pro velmi atraktivní květy rozmanitých tvarů od skromných štíhlých trubek až po plné a dvoubarevné květy. Rostliny vyžadují světlé, vzdušné místo bez přímého poledního slunce, nejlépe jim vyhovuje východní strana. Fuchsie nesnáší vysokou vzdušnou vlhkost ve skleníku, nejlépe se pěstují na balkónech a terasách.
Fuchsie s bílými a růžovými květy jsou na poškození přímým sluncem nejnáchylnější. Dopřejte jim polostín. Pozor na přemokření – dlouhodobé přelití substrátu způsobuje uhnívání kořenů a uhynutí rostlin. V průběhu léta, v době intenzivního růstu a kvetení přihnojujeme tekutým hnojivem jednou týdně, v průběhu přezimování stačí přihnojit jednou za 5 – 6 týdnů. V parném létě vypadají keříky fuchsií v poledne povadle i při dostatečné vlhkosti substrátu. Nepřelévejte. Rostliny spíš snesou mírné proschnutí než dlouhodobé přemokření.
Stanoviště pro přezimování by nemělo být tmavé, protože zimující rostliny potřebují světlo. Teplota v místnosti by měla být v rozmezí 5 - 8oC.